KTM hade en minst sagt lyckad helg då deras förare dominerade i såväl MX1 som MX2 genom att köra till sig första och andraplatserna i båda klasserna.

Solen sken då Valkenswaard i Holland stod värd för helgens GP i Motocross-VM. Den stora folkmassan som var på plats fick bevittna fantastisk racing i både MX1 och MX2, där de bland annat fick se Antonio Cairoli och Jeffrey Herlings lägga en mer Grand Prix-seger till sina handlingar.

I MX1 var den italienske KTM-föraren Antonio Cairoli verkligen glad för att åter få ställa sig överst på pallen även om han inte klarade av att vinna båda heaten. I det första racet lyckades Cairoli ta ledningen från Bobryshev redan under öppningsvarvet, men i mitten av racet blev han överraskad av sin teamkompis Ken De Dycker som ledde ett par varv tills han begick ett misstag. Då återtog Cairoli ledningen och korsade mållinjen först med nästan tre sekunder marginal. I det andra racet Cairoli erkände att hade någon smärta i armarna i början av den värme som gjorde honom göra många misstag, så han bestämde sig för att sakta ner för att stanna i två hjul. Efter några varv italienska fick tillbaka den goda rytm, men De Dycker hade redan öppnat en stor lucka, så han blev tvåa och vann MXGP av Nederländerna för fjärde gången i rad.

KTM-föraren Ken De Dycker fick äran att kliva upp på prispallens andra plats, efter att ha avslutat på andra respektive första plats i söndagens race, Den belgiska föraren medgav att han var mycket nöjd med sin körning och med sin andraplats, eftersom det var länge sedan han var på pallen senast. De Dycker flyttade från fjärde till tredje plats i MX1-poängställningar.

Hondaföraren Evgeny Bobryshev lyckats köra till sig tredje steget på pallen i helgen efter att ha avslutat på andra och fjärde plats. Ryssen tog Holeshot i båda heaten och han vann därmed Get Athena Award, som ges till föraren som tar Holeshot i första heatet. Bobryshev medgav att han var riktigt nöjd med sin körning under helgen, även om han hade en liten krasch i slutet av det andra heatet.

Under helgen kördes även den första omgången av damernas VM (WMX), där Chiara Fontanesi vann det första racet, före Meghan Rutledge och Natalie Kane.

Under det andra racet i WMX var det en intensiv fajt från start till mål mellan Natalie Kane, Megan Rutledge och Chiara Fontanesi. Till slut var det Fontanesi som tog segern, liksom totalsegern före Rutledge och Kane.

Valkenswaard stod även värd för årets första omgång av MX3-VM, där Gert Krestinov vann den övergripande segern med ett 2-1 resultat. Andraplatsen gick till Mike Kras medan Filip Neugebauer avslutade som trea.

Under GP:t i Nederländerna blev det även officiellt att MXGP Europa, är planerat till 8 september och kommer att äga rum vid Lierop.