Amerikanske tonåringen Thomas Covington har skrivit på för Team CLS Kawasaki Monster Energy och kommer att stanna kvar i Europa för att köra Motocross-VM i MX2 för teamet under resten av 2014 och 2015.

Den 18-årige ​​Alabama-föraren hade sin första erfarenhet av att köra motocross utanför USA när han deltog i den brittiska MX2-EM-omgången vid Matterley Basin förra året, och efter att ha imponerat på många med sin snabbhet och stil körde han årets första tre rundor av MX2-VM med Kawasaki Racing Team för att förbereda sig för sin debut i Motocrossmästerskapet i USA. På podiet i det andra racet vid årets Grand Prix i Qatar njöt Thomas så mycket av upplevelsen att han omedelbart försökte hitta en lösning att stanna hela säsongen i Europa, och att tävla de återstående femton omgångar av Motocross-VM.  

Saker och ting gick som Thomas ville, och han har nu tecknat ett tvåårigt avtal med Team CLS, och i Italiens GP kommer vi kunna se honom som teamkamrat till Arnaud Tonus och Dylan Ferrandis i MX2-klassen, medan Alessandro Lupino växlar upp till 450 Kawasaki CLS för att fortsätta säsongen i MXGP-klassen.