Husqvarnaföraren Tyla Rattray skadade sin högra tumme efter en krasch under det första heatet i helgens MXGP i italienska Maggiora. Nu tvingas han hålla sig borta från racingen åtminstone fyra veckor framöver…

 Tyla Rattray har onekligen inte haft det bästa flytet under denna säsong. Efter att han kämpat hårt för att komma tillbaka i god form efter en fingerskada under försäsongsträningen drabbades han av ytterligare ett bakslag då han skadade sin högertumme under det andra heatet av årets tionde MXGP-runda, som kördes i helgen vid Maggiora i Italien.

Röntgenundersökningen på måndagen avslöjade skador på Rattrays högra tumme, vilket ledde till omedelbar operation, och han förväntas nu att vara borta från motocrossracingen i fyra till sex veckor.

Tyla Rattray: "Jag är oerhört besviken över det som hänt. Att bli skadad igen är verkligen frustrerande för teamet, Husqvarna och mig själv. Vi har jobbat så hårt för att komma tillbaka upp i fart efter vår dåliga inledning på året. Det suger att backa tillbaka till ruta ett igen. När jag kraschade i race två visste jag omedelbart att jag skadade min tumme, men jag hoppades att jag skulle vara ok. Men efter att ha besökt min läkare i måndags fick jag genast genomföra en operation för att sätta tillbaka ligament hos min högra tumme. Jag har nu fyra veckors återhämtning framför mig innan jag kan börja köra igen."