Under helgen kördes årets final i Motocross-VM vid Leon i Mexiko. Med italienske KTM-föraren Tony Cairoli redan klar som världsmästare för åttonde gången var det framförallt MX2-klassen det skulle handla om. Och där bjöds publiken på en kamp mellan skadade Jeffery Herlings och dennes teamkollega Jordi Tixier. Här kan du se höjdpunkter från helgens final.

Medan de fyra översta platserna i MXGP redan var avgjorda, med KTM-föraren Antonio Cairoli krönt som MXGP-världsmästare förra helgen i Brasilien, och Yamaha-föraren Jeremy Van Horebeek slutade som tvåa med Suzuki-duon Kevin Strijbos och Clement Desalle på tredje respektive fjärde plats. Den sista deltävlingen handlade mest om att sätta grädde på moset.

Om helgens MXGP var lite avslagen kommer den sista MX2-deltävlingen gå till historien som en av de mest dramatiska finaler med alla sorters spektakulära händelser ute på banan. Det var inte en lätt dag för någon, men inget team såg mer angeläget ut än Red Bull KTM Factory Racing där deras team av MX2-hjältar Jeffrey Herlings och Jordi Tixier gick in i en stenhård duell om VM-titeln i MX2. Vi fick se den regerande tvåfaldige MX2-världsmästaren Jeffrey Herlings kämpa med kraftig smärta, då han körde med ett brutet lårben, för att försöka göra anspråk på sin tredje VM-titel i rad. Så blev inte fallet. Istället tog Jordi Tixier tillfället och körde två fantastiska race för att vinna helgens GP, och sin första MX2 VM-titel.