Niofaldige amerikanska mästaren Ryan Villopoto kommer att ställa upp i Motocross-VM i MXGP-klassen för Monster Energy Kawasaki Racing Team 2015, medan Jordi Tixier kommer att försvara sin VM-titel i MX2 med sin Kawasaki.Efter att ha vunnit Monster Energy FIM Supercross-titeln under de senaste fyra åren, kommer 26 år gamla Villopoto, en lojal Kawasaki-förare under hela sin professionella karriär, att anta utmaningen att ställa upp i världens främsta utomhus-motocross-serie med avsikt att bärga hem Kawasakis första VM-titel i MXGP-klassen.

 
Tyla Rattray kommer att tävla tillsammans med Villopoto för Kawasaki Racing Team i MXGP-klassen; den 28-åriga sydafrikanska föraren vann MX2 VM-titeln år 2008 och var en regelbunden segrare under en mycket framgångsrik karriär i USA tillsammans med Kawasaki.
 

Ryan Villopoto kommenterar:
"Jag är redo för nästa kapitel i min karriär och för att uppnå nya mål. Jag har aldrig varit den som tittar särskilt intresserat på rekordböckerna så när ett tillfälle som detta kommer omkring, att tävla mot de bästa i världen och representera USA, då måste jag ta det tillfället. Det blir en stor förändring och det kommer att vara det sista kapitlet i min karriär, på vinst eller förlust. Jag är oerhört glad över möjligheten och även att få sällskap av en före detta mästare som Tyla (Rattray). Han vet vad som krävs för att lyckas på VM-scenen och jag vet att jag kan lära mig mycket av honom. "