Red Bull KTM Factory Racing -föraren kommer att gå in i 2015 års Motocross-VM med en starkt förartrupp med avsikt att återigen utmana om titlarna i både MXGP och MX2. Medan Ken de Dycker och Tommy Searle gör Antonio Cairoli sällskap i MXGP kommer Pauls Jonass köra tillsammans med Jeffrey Herling i MX2.

KTM har onekligen dominerat i Motocross-VM de senaste åren. Och inför nästa säsong är KTM:s målsättning att stanna kvar på tronen. Åttafaldige världsmästaren Antonio Cairoli från Italien, Ken de Dycker från Belgien och Storbritanniens Tommy Searle kommer att ingå i fabriksteamet i MXGP. Cairoli, en av de mest framgångsrika förarna i Motocross-VM kommer att fortsätta sin satsning på att vinna ännu en titel. Teamkamraten Ken de Dycker kommer att återvända till racingen efter ett skadefyllt 2014. Nykomling till MXGP-lineupen, men inte främmande för KTM:s fabriksteam är Tommy Searle från Storbritannien. Searle slutade tvåa i MX2 år 2008 med en KTM 250 SX-F.

Herlings ut för att vinna sin tredje MX2-titel

Jeffrey Herlings från Nederländerna var den förare som stack ut ur mängden årets MX2-mästerskap. Han vann 12 av de 13 första Grand Prixen men bröt sedan benet. Den holländska föraren visade enormt mod då han, fortfarande inte 100% återställd, ställde upp för att tävla i årets sista GP, i Mexiko i ett försök att vinna sin tredje raka titel. Så blev inte fallet och istället blir det målet för 2015 års säsong.

Herlings kommer att få sällskap i MX2-fabriksteamet av17-årige Pauls Jonass från Lettland. Han vann FIM 85cc Junior VM-titeln under 2011 och vann sedan Junior-VM-titeln i 125cc. År 2014 körde han för Italienska Marchetti Racing KTM. Herlings och Jonass kommer att tävla med KTM 250 SX-F.

KTM har också kontrakterat unga, lovande, holländska tonåringen Davy Pootjes att tävla i EM. Han kommer även att delta i utvalda MX2 GP:n kommande säsong.