Inget rehab-program, ingen speciell behandling eller ren viljestyrka kan påskynda återhämtningen från en hjärnskakning. Det är en tuff lektion för Sveriges snabbaste motocrossförare Filip Bengtsson som gör sin första kompletta MXGP säsong. 24MX Honda-föraren och hans team har nu beslutat att hoppa över nästa två GP:s snarare än att riskera att äventyra en framgångsrik comeback.

Efter en allvarlig hjärnskakning tidigare under säsongen i Valkenswaard  fortsatte Bengtsson att tävla de kommande två helgerna. Då han fortfarande led av symtom från sin hjärnskakning i Talavera ordinerades Filip fullständig vila. 23-åringen från Sankt Olof har startat om sin fysiska träning och behöver tid till att bygga upp sin hojfysik igen. Detta innebar att Bengtsson tvingades att hoppa över helgens ikoniska Kester motocross i Belgien, där han skulle göra sitt första framträdande sedan skadan.

Filip Bengtsson:  "Tillsammans med teamet och Honda Europa vi har fattat beslut om att skjuta upp min comeback.  Lyckligtvis mår jag mycket bättre och är helt återställd. Men vi måste vara realistiska - att tävla mig tillbaka i form på denna nivå är inte det bästa alternativet för mig. Kalendern är också ganska fullpackad med back-to-back GP:s i Maggiora och Teutschenthal. Jag vet var jag är nu och vi har en solid plan till komma tillbaka till farten och återvända till MXGP racingen på Uddevalla. Veckan före det svenska GP:t  kommer jag att köra SM i Västerås."

Bengtsson DSC5818