Vinnare av flera AMA Supercross och AMA Pro Motocross-titlar, motocrosslegendaren Ryan Villopoto har meddelat att han avslutar sin racingkarriär.

Som en följd av en krasch och efterföljande skador under den fjärde omgången av det nuvarande MXGP-mästerskapet har den 27-åriga Kawasaki-föraren tagit det svåra beslutet att sluta med racingen.

Villopotos första nationella titel kom på en KX125 under AMA Amatör-mästerskapet år 2005. Efter att han blev proffs vann han tre på varandra följande AMA Motocross-mästerskap under perioden 2006-2008 i 250-klassen samtidigt som han också vann titeln i 2007 års 250SX AMA Supercross West Regional mästerskap. Villopoto är en av endast fyra förare någonsin att vinna tre på varandra 250 klass-titlar i USA.

 

-Ryan definierar ordet mästare. Sedan han började köra Kawasaki tillsammans Team Green har Ryan drivit sig själv och Kawasaki att bli bättre för varje år. Hans engagemang för sitt hantverk har lönat sig i mästerskap som han har vunnit, och den utveckling vi har kunnat göra på hela vårt KX-modellprogram. Ryan kommer alltid att vara en del av Kawasaki-familjen och jag talar för alla på Kawasaki när jag önskar honom all lycka, säger Kawasaki Motors Corp. USA Vice President of Marketing Chris Brull.

 

 Ryan Villopoto kommenterar sitt beslut:

"Jag är tacksam för att ha haft möjlighet att göra något som jag har älskat sedan jag var liten och göra det till mitt levebröd. Jag är tacksam för stödet från min familj under alla år de tillbringade dragandes med mina motorcyklar och köra mig runt till tävlingar. Jag är tacksam för stödet från mina många sponsorer genom åren, först och främst Kawasaki, som har varit mitt motorcykelval sedan mina dagar med team Green. De har varit med mig genom upp-och nedgångar, allvarliga skador och stora framgångar. Kawasaki är ett varumärke som är synonymt med min racingkarriär.

Jag är tacksam över att ha fått chansen att tävla med de allra bästa i världen, mina konkurrenter i Super och Motocross samt i MXGP. Jag är tacksam att veta att vår konkurrenskraft bidrog till att fortsätta utvecklingen av vår sport. "