Jeffrey Herlings, MX2-världsmästare 2012 och 2013, kommer att fortsätta racingen tillsammans med KTM i MX2-klassen under 2016-säsongen. Beslutet fattades vid ett möte mellan KTM:s Motorsportansvariga och Jeffrey.

Den begåvade holländska föraren har alltid varit en viktig aktör i klassen under de senaste fyra säsongerna men förlorade en stor del av de senaste två säsongerna på grund av skada, men Jeffrey Herlings kommer tillbaka 2016 och hoppas då vara skadefri och vältränad, och kommer där att tävla tillsammans med Red Bull KTM Factory Racing Teams Pauls Jonass och Davy Pootjes.

Jeffrey Herlings: "Efter all otur jag haft under de senaste säsongerna vill jag tävla i MX2 igen under säsongen 2016 och köra för min tredje VM-titel. Jag vill tacka KTM för att de sätter sin tillit till mig och ger mig denna möjlighet att förhoppningsvis avsluta affärerna i den här klassen. Det är inte nödvändigt för mig att kliva upp till MXGP på grund av åldersgränsen, men om jag vinner titeln nästa år kommer jag definitivt ta klivet upp till den stora klassen följande år. "

Herlings, en multipel nederländsk nationell motocrossmästare, vann 2012 års VM-titel med nio GP-segrar och 13 pallplatser. År 2013 var han ännu mer dominerande, och vann titeln med 15 GP vinner. År 2014 tog han tolv segrar innan en skada avslutade hans förhoppningar om titeln, men han säkrade ändå tillräckligt med poäng för att avsluta tvåa i mästerskapet.

Pit Beirer (KTM Motorsports Director): "Jag är mycket glad över att Jeffrey är frisk och stark igen efter tre allvarliga skador. Men nu är det dags för honom att lägga allt detta bakom sig och koncentrera sig på vad vi är övertygade om kommer att bli hans lysande framtid. Jag är helt övertygad om att det är det rätta beslutet för Jeffrey att koncentrera sig på att göra sin comeback i MX2-klassen. Nu måste han bygga upp en ny plattform; för att sedan kunna ta nästa steg i sin karriär. "