Nu står det klart att svenska MX2-föraren Alvin Östlund kommer att ansluta till Wilvo Standing Construct Yamaha official MX2 Team under 2016 som en sen ersättare för skadade Julien Lieber inför säsongsöppnaren i Qatar kommande helg.

Östlund vann det Svenska mästerskapet år 2015, och 2014 avslutade han EMX125-mästerskapet som tvåa och säkrade även en 3:e-placering i Junior-VM. År 2015 Östlund avslutade EMX250-mästerskapet som 5:a totalt.

18-årigingen från Hudiksvall inledde ursprungligen 2016-säsongen med förre världsmästaren David Philippaerts' "DP19 Yamaha official Team”, och har redan deltagit i två italienska mästerskapet tävlingar tidigare i år, med en topp-10-placering i Alghero och en mycket stark pallplacering i MX2-racet i Lamezia Terme med sin Yamaha YZ250F.

Lieber (som Alvin ersätter) opererade sina båda höfter i slutet av 2015 och hans återhämtning har gått mycket långsammare än väntat inför 2016 års MX2-äsong. Han steg därför åt sidan för att fokusera på sin hälsa och och planerar en comeback till aktiv motocrossracing först när han är fullständigt rehabiliterad.

Alvin Östlund kommenterar: ”Detta är en stor förändring för mig, och jag ska köra en hel del tävlingar mot de bästa killarna i år, så det är viktigt att tacka David för den intensiva och givande träningen och speciellt min mekaniker Daniele Castiglioni hos DP19, liksom Tim Mathys och Louis Vosters och mina två nya mekaniker Carlo van Loon och Valentin Touchet hos Wilvo Standing Construct för förtroendet och möjligheten. Jag skulle också vilja tacka mina föräldrar och mina gymnasietränare Magnus Hultberg och Espen Blikstad vid Fågelviksgymnasiet."

Fastbikes.se ser fram mot att följa Alvins framfart och önskar han all lycka i säsongens racing!