Efter Ducati Multistradas lyckade introduktion på marknaden har den nu också vunnit sin första internationella tävling med en övertygande seger i 1200-kubiksklassen under den årliga internationella backtävlingen Pike's Peak, som kördes nu i helgen högt uppe i bergen ovanför Colorado Springs i USA.

 

I händerna på Pikes-Peak-veteranen, Greg Tracy, tog Multistrada 1200 S rejält med fart och mer eller mindre flög upp bland molnen för att ta pallplatsen vid 4.300 meters höjd. Tracy körde ett smidigt race, och visade samtidigt hur pass mångsidig och potent grussmiskare Multistradan är.

tracyfinish

-Det var en spännande vecka kan jag säga. Jag vill tacka Ducati för att de gav mig möjligheten. Multistradan var en fantastisk körning. Alla gjorde ett fantastiskt jobb och motorcykeln är galet snabbt. Det noterades för 220 kilometer i timmen vid en punkt upp för backen och fungerade bra både på grus och asfalt. När jag växte upp, och alla dessa fabriksteam vann olika race, var jag säker på att de hade miljontrimmade motorer och det var därför de gick så fort. Jag hade fel. Detta är mitt första år på en fabriksmotorcykel och jag ska berätta för er att cykeln var rakt-ut-ur-kartongen-standard, bortsett från några kolfiberdelar här och där, kommenterade Tracy efter racet.

grind

Lätt skrapat stöd och fotpinne efter att Greg haft en vanlig dag på jobbet...

 

Greg's lagkamrat, Alexander Smith, hade också ett lyckat race, och körde den andra Ducati Multistrada också till pallen. Alexander kämpade sig upp på berget i andra position, och såg ut för att avsluta som etta eller tvåa, men körde omkull i sista böjen och fick nöja sig med en tredjeplats.

-Jag måste upprepa allt Greg sagt om cykeln, det var verkligen perfekt. Racet var bra, och om du ser bilder från startlinjen kan du se hur fantastiskt bra cykeln fungerade. Det var ett ganska jämnt race innan den sista böjen där jag gled omkull. Jag lyckade kliva av, och komma upp på hjulen tillräckligen snabbt för att hämta hem tredjeplatsen, vilket gjorde att vi fick se två Multistrada på pallen, sa Smith.

 

SE EN FILM MED MULTISTRADAN OCH PIKES PEAK

{youtube}o5JQdgvzuL0{/youtube}