Det har gått 16 dagar på det nya året, och är därmed läge att checka läget med Västerås MK' s Johan Carlsson som numera sadlar en Husqvarna och är tillbaka på en 250kubikare. Med cirka 15 timmar på timräknaren och tre tävlingar i kroppen är Johan enbart positiv så här långt.

– Det känns jättebra på den nya cykeln och det är fantastiskt kul att träna igen med en så fin och smidig cykel, säger Johan.

Eftersom Johan inte är någon älskare av snöspår, så får väl hans åkglädje och träningsiver delvis tillskrivas bristen på snö. Men all hans nyfunna glädje bottnar inte i det, utan en stor del beror på att han trivs så bra på sin Husqvarna 250.

– Jag håller på och ställer in fjädringen och hittar mer och mer rätt för varje test jag gör. Utöver det så är cykeln riktigt bra redan från början. Det är bra knuff i motorn och man slås verkligen av vilket lätt och smidig cykel det är. Hittills så är det bara goda intryck rakt över lag, sammanfattar Johan.

De 15 timmarnas tävling och träning har Johan fördelat på ett KM i Enköping, träning i Enköping samt vintercupen i Falköping respektive Karlsborg.

– Jag testar mycket fram och tillbaka med inställningar på fjädring och chassi vid varje åktillfälle, så därför går det bättre och bättre hela tiden. I Enköpings KM som var först ut blev jag tvåa bakom Jonas Karlsson. Vid vintercupen i Falköping hade jag stora problem med kramp i armarna och slutade tvåa bakom Johan Hedlund. Vid tävlingen i Karlsborg som gick igår blev jag trea totalt bakom Kvarnström och Johan Hedlund. Jag inledde alldeles för långsamt men körde sedan bättre för varje varv och mitt sjätte och sista varv var det bästa. Det är riktigt kul att vara igång och tävla igen och jag tolkar min form som hyfsat god när jag bara åker snabbare och snabbare ju längre tävlingen pågick.

I slutet av mars planerar Johan att bege sig söderut för att slipa formen och bättra på sina crosskunskaper i Italien. Innan dess blir det dock uteslutande träning här hemma.

– I veckan som kommer ska jag träna på onsdag och fredag, och på lördag ska jag tävla i Sala. Den första viktiga tävlingen för min del är premiären av enduro-SM 14-15 april, så det är ett bra tag kvar att både vässa formen och optimera inställningarna på cykeln. Jag är helt skadefri i kroppen vilket gör att jag kan träna fullt ut både med och utan cykel, avslutar Johan.