Sommaren 2011 var Fastbikes.se på plats när Tierp Arena invigdes med rejält med buller. Häromdagen lämnade företaget som driver dragracinganläggningen Tierp Arena sig själva i konkurs. Bolaget har skulder till såväl ägare som externa finansiärer, men hoppas nu på att anläggningen kommer att drivas vidare med ny ägare.

Arenans främste långivare, Swedbank, har lånat ut omkring 30 miljoner till företaget som driver anläggningen. Nu säger banken stopp till ytterligare lån.

Under år 2012 har bolaget räknat med 40 miljoner i biljettintäkter, men resultatet blev hälften, vilket bland annat sägs bero på att flera tävlingar regnat bort. I år var kalkylen att få intäkter på 30 miljoner, men åter igen slutade det på cirka hälften. På anläggningen har det även arrangerats STCC och flyguppvisningar.

Enligt Tierp Arenas VD Lars Erik Lindberg ska inte vara några problem med att få. Men först måste byggnaden med hotell och konferenslokaler kan byggas klart. Något som Lars Erik Lindberg menar skulle ge få omsättning på 25 miljoner per år, fördelat på 10 miljoner för huset och 15 miljoner för event.

Men det finns ljusglimtar i höstmörkret. Vid årets EM i dragracing fick anläggningen mer publik än förväntat, och nu är målet att finna en ny ägare.

I konkursansökan skriver det stockholmsbaserade bolaget att de ekonomiska problemen inte är tillfälliga. Ärendet behandlas av Stockholms tingsrätt.