Kalle Lyrén hade i helgen en mikroskopisk chans att försvara sin nordiska mästerskapstitel i Pro Stock Motorcycle på Tierp Arena. Inför 36 500 besökare i helgen tog han sig till semifinal men där tog det stopp och han fick därmed nöja sig med en fjärdeplats i tabellen. Men Kalle Lyrén och hans team hängde inte läpp för det – resultatet var ett stort fall framåt och helgen blev en succé i så många andra avseenden.

– Vi bjöd våra många gäster på vackert väder, spännande racing och en härlig helg på stripen inför en storpublik, säger Kalle Lyrén. Vi nådde inte ända fram ute på banan men att nå semifinalen i det här startfältet och sätta personbästa i topphastighet var positivt med tanke på de problem vi har haft tidigare under säsongen. 

Kalle Lyrén och hans team inledde året med en ny motor men inledningen på säsongen gick inte riktigt vägen. Premiären på just Tierp Arena regnade bort efter kvalet och en värdefull möjlighet att samla data och erfarenhet gick till spillo. I den följande tävlingen, i Finland, punkterades drömmen om en ny mästerskapstitel.

– Vi körde sönder två motorer i Finland och det gjorde att vi aldrig kom ifatt i utvecklingen gentemot våra konkurrenter. Före finalen fick vi egentligen bara en tävling på oss att lära oss motorn men just därför är vi också väldigt glada för helgens resultat även om vi alltid vill stå överst på prispallen.

Det nordiska mästerskapet är över men nu väntar ett större äventyr för Kalle Lyrén. Nästa stopp i tävlingskalendern blir USA där Kalle kommer att kliva in i dragracingens verkliga finrum, NHRA-serien.

– Vi har tagit beslut att skicka hojen över till USA för att köra de sista två tävlingarna i NHRA-mästerskapet. Tävlingarna går i Las Vegas den 29/10-1/11 och Los Angeles 12-15/11. Säsongen är långt ifrån över ännu!

 

Slutställning EDRS Pro Nordic Motorcycle Championship – Pro Stock Motorcycle

1. Robert Karlsson 291
2. Ellsa Karlsson 223
3. Elvira Karlsson 209
4. Kalle Lyrén 201