Husqvarna-föraren Pablo Quintanilla försvarade sin VM-titel i årets sista deltävling i Cross Country Rally-mästerskapet, som just genomförts i Marocko. Pablo försvarade framgångsrikt titeln han vann han 2016, bakom styret på sin FR 450 Rally, i och med sin sjätteplacering totalt i årets OiLibya Marocko Rally, som vanns av KTM-föraren Matthias Walkner.

Pablo har kört stabilt under hela året, och levererade den fjärde snabbaste tiden under den första, 163 kilometer långa specialsträckan, i Marockos sanddyner, för att sedan avsluta tävlingen med den sjätte bästa tiden i den korta sista specialen. Efter att tävlingsarrangörer valt att återinföra ett straff på 20 minuter till Pablo på dag två (efter att han första fick straffet, som sedan plockades bort, för att slutligen återinföras), avslutade den chilenska föraren 2017 års Marocko Rally med en sjätteplacering totalt. Pablo lyckades därmed samla på sig de poäng som behövdes för att säkra titeln i 2017 års FIM Cross-Country Rallies World Championship.

Pablo Quintanilla: "Jag svävar över månen efter att ha säkra denna titel. Årets Marocko-Rally var tufft och efter alla händelserna på dag två var jag tvungen att gräva djupt för att försvara min mästerskapstitel. Jag gjorde mitt bästa för att vara fokuserad till slutet, då mitt främsta mål var att bli världsmästare igen. Allt gick bra och jag förlorade aldrig mitt fokus. Sammantaget kände jag mig väldigt starkt här i Marocko. Jag kände mig stark med min navigering och motorcykeln, och det här är mycket viktigt inför kommande Dakarrallyt. Jag vill också tacka alla medarbetare i Rockstar Energy Husqvarna-teamet för deras hårda arbete och engagemang. Vi har alla jobbat riktigt hårt under säsongen och den här titeln är den bästa belöningen för alla uppoffringar. "