Torsdagens etapp 12 i Dakarrallyt 2018 ställdes in till följd av säkerhetsproblem som uppstod i slutet av etapp 11. I en liknande situation till den avbrutna etapp nio körde istället motorcykel- och quad-förarna från Fiambalá till San Juan utan tidtagning.

 

Den ursprungliga planen var att motorcyklarna skulle följas åt med bilarna och lastbilarna till specialsträckan på tid under torsdagen. Detta, kombinerat med terrängen och hur det skulle påverkas av fordonen framför, ansågs vara för farligt och arrangörerna följde förarnas önskemål och ställde in etappen.

Med en dag mindre att köra, tog KTM-föraren Matthias Walkner ett steg närmare att vinna sin första titel i Dakarrallyt. Den österrikiska föraren, uppges känna sig stark och redo för de utmaningar som stundar fram till lördagens målgång i Cordoba. Matthias leder rallyt med endast två etapper kvar att köra, och har 32 minuters marginal till sin närmaste rival, Hondaföraren Kevin Benavides, och ytterligare cirka sju minuter tillgodo på märkeskollegan Toby Price.