2021 års KTM 450 RALLY REPLICA är ett direkt resultat av KTM:s omfattande racingsatsning i bland annat Dakarrallyt och FIM Cross-Country Rallies, där KTM dragit nytta av utvärderingar från Red Bull KTM Factory Racings Toby Price, Sam Sunderland och Matthias Walkner. 

Den encylindriga 449.3 cm³ SOHC-bränsleinsprutningsmotorn är förpackad i ett raceutvecklat chassi tillsammans med en serie påkostade komponenter. Den exklusiva motorcykelns specifikationer inkluderar WP XACT PRO closed cartridge-framgaffel med konisk ventil-teknik, tillsammans med välbeprövad aerodynamik och ergonomi utformad för att erbjuda en suverän hantering i alla typer av terräng.

 

Inför 2021 har KTM kopplat ihop motorpaketet med en helt ny PANKL-växellåda och reviderad växlingsmekanism, tillsammans med större spridning mellan växeldrevens utväxling.

 

Trots en del olikheter i körstil hos de tre Red Bull KTM Factory Racing-förarna - som alla fått smaka på Dakarrallyts-segersötma – har deras feedback varit till stor nytta, bland annat när det kom till växellådans utväxling. Resultatet är att KTM 450 RALLY REPLICA nu har samma växeldrevsförhållanden som maskinerna hos Dakarrally-mästarna.

 

Historiskt sett har KTM:s RALLY REPLICA-modeller varit extremt eftertraktade modeller. KTM 450 RALLY REPLICA lär inte vara ett undantag, och kommer endast att säljas i limiterad upplaga begränsad till 85 enheter över hela världen. Prislappen är satt till 25.900 euro (plus moms och frakt) med tillgänglighet från september 2020 och framåt. Ett service- och supportpaket finns tillgängligt för ett begränsat antal förare i Dakarrallyt mot en extra kostnad (för alla KTM Rally-modeller). För mer information, kontakta din auktoriserade KTM-återförsäljare.