Red Bull KTM Factory Racings Matthias Walkner, Toby Price och Kevin Benavides är laddade och fokuserade på framgång när de går in i slutfasen av förberedelserna inför nästa upplaga av Dakarrallyt, som inleds på nyårsdagen. 

Teamet på tre personer – samtliga vinnare av Dakarrallyt – får sällskap i Mellanöstern av den nyligen pensionerade MotoGP-föraren Danilo Petrucci, som kommer att göra sin Dakar-debut i 2022 års upplaga av det stentuffa ökenrallyt.

Kevin Benavides, Matthias Walkner och Toby Price

Med en månad kvar till den mycket efterlängtade starten av 2022 års Dakarrally, har Red Bull KTM Factory Racing precis avslutat sin sista testperiod innan de packar sina väskor och beger sig mot starten för det berömda racet, som gasar i gång 1 januari 2022. Matthias, Toby och Kevin kommer alla att tävla på den senaste versionen av KTM 450 RALLY – en motorcykel som utvecklats i nära samarbete mellan KTM Technologies, KTM:s RoD-avdelning, KISKA, och KTM Motorsports under de senaste två åren.

Danilo Petrucci

Den forne MotoGP-stjärnan Danilo Petrucci ansluter till teamet i Saudiarabien, där han kommer att köra för KTM Factory Racing och göra sin tävlingsdebut i Dakarrallyt. Genom att byta ut sin KTM RC16 mot en KTM 450 RALLY kommer italienaren att ta sig an världens tuffaste rally i hopp om att fullfölja tävlingen i sitt första försök. Danilo har redan hunnit testa sin Tech3 KTM Factory Racing rallyhoj tillsammans med teamet och har genomgått intensiv roadbook-träning, under vakande öga av KTM:s Rallysportchef Jordi Viladoms, för att vara redo att klara av den otroligt utmanande navigeringen som krävs inom rallyt.

Dakarrallyt 2022 inleds lördagen den 1 januari med en kort prolog för att avgöra startordningen för etapp ett. Totalt består tävlingen av 12 etapper som totalt täcker en sträcka på cirka 8 000 km. Tävlingen är planerad av dra igång i Ha'il, varifrån förarna kommer att gasa söderut, med en vilodag i Riyadh innan de drar vidare till målet vid Jeddah, vid Röda havets kust, den 14 januari. Tävlande kommer också att utmanas av två maratonetapper under rallyt, där ingen extern assistans är tillåten.

Kevin Benavides
Matthias Walkner
Toby Price