Film: Inför Dakar 2013 med Thomas Berglund

Johan Ahlberg från Fastbikes.se har träffat Husabergföraren Thomas Berglund som laddar för fullt inför 2013 års Dakar-rally, med start i Lima, Peru, den 5 januari. Här får vi se några glimtar från då Thomas tränar på Gym & Sim i Vallentuna, höra honom berätta mer om sitt liv som motorcyklist och hårdsatsande tävlingsmänniska. Hur kommer det sig att denna tvåbarnspappa, som till vardags tjänstgör som yrkesofficerare på Livgardet började köra motorcykel överhuvudtaget. Och hur gick det egentligen för honom i sitt livs första Novemberkåsa? Här får vi veta mer...

 

Thomas beskriver sig själv som en allsidig, målinriktad person som är fysiskt och psykiskt stark. Han föddes 1969 och växte upp i Hägersten söder om Stockholm. Nu bor han i Vallentuna tillsammans med sin fru Ulrika och deras två barn, Gustav och Amanda.

fb_dakar-2007-2

Namn: Thomas Berglund

Bor: Vallentuna

Född: 29 september 1969

Yrke: Yrkesofficer vid Livgardet. Kapten till graden.

MC: Husaberg FE450 RR Dakar edition

 

Thomas Dakar-debut ägde rum år 2007, då rallyt gick mellan Lissabon i Portugal och Dakar i Senegal, och han imponerade med 19:e-placering. Året därpå ställdes rallyt in på grund av terroristhot, och därefter flyttades Dakar-rallyt till Sydamerika inför 2009.  Efter att ha kommit i mål på, som bäst, 12:e plats i rallyt, siktar Thomas nu på en totalplacering bland de tio främsta. Med tanke på rallyts karaktär och startfältet kommer det bli allt annat än en enkel match.

thomas2

Motorcykeln Thomas kommer att tävla med är en rallykittad Husaberg FE450. 

I vanlig ordning kommer du kunna följa Thomas framfart i Dakar-rallyt, här på Fastbikes.se.

 

Se filmen och fler bilder nedan...

 

Thomas-simning2

Thomas förbereder sig på "hemmagymmet" Gym & Sim i Vallentuna, bland annat genom simning och olika styrkeövningar på gymmet.

Thomas-simmar1

 thomas-gym1

thomas-gym2

thomas-gym3

thomas-gym4