Italienske Husqvarnaföraren Alessandro Botturi vann årets Sardegna Rally Race på torsdagen efter fem dagars tävlande på den vackra italienska ön.

Botturi, en erfaren enduroförare, tävlade för CF Racing Team på en standard Husqvarna FE450. Han hade en bra allround-resultat, avslutade inom topp två under alla fem dagar för att slutligen få en total tid av 15 timmar 11 minuter och 5 sekunder, 7 minuter och 44 sekunder före KTM-föraren Marc Coma och GasGas-föraren Gerrard Farres, båda från Spanien. Fjärdeplatsen gick till portugisiske Hondaföraren Paulo Goncalves och femteplatsen till italienske Beta-föraren Andrea Mancini.

88819 alessandro_botturi__BAR2836_3504

Botturi tävlar för närvarande i det italienska Motorally-mästerskapet där förarna tävlar på endurocyklar och navigerar med så kallade roadbooks, vilket är det perfekta träningslägret för Sardegna Rally Race.

srr14 stage5_barreda_7872_ps

Botturi sa att han har lärt sig att navigera bra och det lönat sig för honom under de svåra förhållandena i veckan på den italienska ön. "Här på Sardinien är navigeringen smått fantastisk på grund av den speciella terrängen och det otroligt många punkter i roadbooken - till exempel 560 punkter bara för fjärde etappen."

"Jag tror att hemligheten till framgång är att bibehålla en mycket hög nivå av koncentration och för att göra detta måste du glömma hög fart och fokusera på at hålla ett jämnt tempo. Rytmen är hemligheten. Min bästa dag var dag fyra där jag lyckades vinna lite tid. Motståndarna var mycket starka, men de hade också lite otur. Marc Coma till exempel hade en del problem med sin navigationsenheten, och här på Sardinien kan du kan inte ge den fördelen till dina motståndare."

Botturi var tvåa totalt efter dag ett och dag två och låg etta under de följande tre dagarna.

b7d6b9b124