Spanske KTM-föraren Marc Coma blev totalsegrare i årets Rally dos Sertoes i Brasilien med en marginal på tre minuter och 23 sekunder efter sju tuffa etapper. Segern befäster Comas ledning i FIM World Cross Country Rally Championship efter den femte av sex VM-deltävlingar.

Marc Coma vann rallyt före Hondaförarna Paolo Goncalves från Portugal och brasilianske Joan Azevedo. Marc Coma ryttare tog tre etappsegrar och ledde den totala ställningar från slutet av steg ett till mål.

afb031afbe

Det var mycket tajt mellan toppförarna, men under torsdagen hade Marc Coma lyckats skapa en marginal till Goncalves på sju minuter. Därefter fick Marc ”öppna spåret” på den näst sista etappen under fredagen och hans ledning sjönk till fyra minuter.

product-feature-sertoes14 stage7_goncalves2_rz

Enligt Marc Coma själv var fredagens etapp själva huvudnyckeln till resultatet i rallyt, en etapp som krävde särskild uppmärksamhet, eftersom det var den andra halvan av maratonetappen. I slutet av etapp sex påpekade Marc att det hade varit viktigt att kontrollera rallyt och hela tiden agera taktiskt, eftersom navigationen var synnerligen svår.

Coma slutade tvåa på sista etappen (efter Paulo Goncalves, som vann fem av åtta etapper), men bibehöll totalledningen, och bevisade att det inte bara handlar om att vara snabb utan även köra smart i den här typen av rallyn.