HUSQVARNA har presenterat sitt uppdaterade tre man starka förarteam som ska ta sig an Dakarrallyt, som körs i Argentina och Bolivia under början av 2016.

Husqvarna har satsat på ett team som består av en mix av erfarenhet och talangfulla förare för sitt officiella Rallyteam. Förarna i teamet utgörs av ökenveteranen Ruben Faria (Portugal), tvåfaldige Enduro-världsmästaren Pierre-Alexandre Renet (Frankrike) och teamets senaste tillskott, Pablo Quintan från Chile.

Mindre än två månader före starten av Dakar 2016, fokuserar Husqvarna Factory Racing Rally Team på att ta itu med världens längsta och tuffaste ökenrally.

Efter sina 10 år som tävlande i Dakarrallyt, kommer Ruben Faria utnyttja sin stora erfarenhet och sträva efter en pallplats i januari, och samtidigt vägleda och ge råd till hans yngre teamkamrater. Han genomförde Marockorallyt i oktober och slutade på en solid fjärdeplats totalt i rallyt, och har sedan dess tillbringade många veckors träning ombord på sin FR 450 som förberedelse för Dakar 2016.

Med en etappseger och en fjärdeplats totalt i förra årets Dakar, är Chiles Pablo Quintan bland favoriterna för nästa års rally. Efter en stadig säsong i FIM Cross-Country Rally World Championship, som såg honom kämpa om titeln tills den sista etappen av sista deltävlingen, kommer Quintan vara bland de många motorcyklisterna i jakten om segern.

Pela Renet kommer att ställa upp för första gången någonsin i det sydamerikanska rallyt, men med sig i bagaget har han imponerande meriter från en mycket framgångsrik karriär, bland annat två VM-guld i Enduro. Fransmannen är framförallt ute efter att samla värdefull erfarenhet från debuten i Dakar, som ett led i hans planer på att köra en komplett säsong i Cross Country Rally World Championship nästa år.

Dakarrallyt kommer att köras 3-16 januari och bestå av totalt 13 etapper i Argentina och Bolivia.