Svensk framgång i Supersport VM

Robbin Harms (DK) som kör för det svenska teamet VEIDEC Racing slutade på en välförtjänt 5:e plats i den andra deltävlingen av World Supersport. Tävlingen som kördes på Losail-banan i Qatar lördagen den 14:e mars var oerhört tight och spännande under alla varven. Robbin höll sig i tätklungan hela tiden och passerade till slut mållinjen 5,2 sekunder efter vinnaren Eugene Laverty.

 

Milan Milovanovic, teamägare;
- Detta är ett kanonresultat och en fin belöning för hela teamets utmärkta insats. Robbins 5:e plats visar att vi har bra fart och kan vara med och fightas i täten. Detta motiverar oss ännu mer inför kommande omgångar.

fb_ROBBIN_LINE-UP_LOSAIL_QATARRobbin Harms, 5:e plats;
- Jag är mer än nöjd med min placering. Vi gjorde några stora justeringar inför racet, men tack vare en stark insats från teamet var min Honda CBR 600RR optimalt preparerad. Jag fick en bra start och kunde hänga på tätklungan direkt. Killarna i täten var lite snabbare på raksträckorna men jag hade inga större problem att försvara min position. Fortsätter vårt team att arbeta som vi gör, då är jag säker på att vi har fler topp fem placeringar att hämta framöver.

Teamets övriga två förare, Jesco Günter och Arie Vos, gick det mindre bra för. Jesco låg på en 14:e placering när han fyra varv från slutet tappade kontrollen och åkte av. Arie däremot slutade på en 17:e plats efter ett ganska hyfsat lopp. Båda två har kvaliteter och ambitioner att prestera ännu bättre.

Efter två körda deltävlingar (utav 14) ligger Robbin med sina 12 poäng totalt på en 8:e placering i mästerskapet.

Nästa deltävling körs i Valencia (Spanien) den 5 april.