Stiggy värvar Hopkins

Under fredagen talar jag med Johan Stigefelt angående ryktena som säger att John Hopkins kommer att ansluta sig till Johans team "Stiggy Honda Racing". Johan dementerar inte uppgifterna, men vill heller inte bekräfta uppgifterna av olika skäl. Senare under dagen kommer det officiella beskedet att John Hopkins ersätter Roberto Rolfo i Johan Stigefelts team "Stiggy Honda Racing".

 

 

Nästa vecka är planen att John ska testa sin nya motorcykel, en Honda CBR1000RR, på Almeria i Spanien. Vidare är tanken att John ska vara med i racet på Valencia under helgen den 3-5 april.

 

-Med stor sorg har jag noterat det faktum att Stiggy Racing Team och deras sponsorer har uttryckt sin önskan om att ersätta mig med en annan förare. På grund av detta har jag beslutat att avsluta mitt samarbete med teamet. Jag skulle vilja tacka mina mekaniker som hjälpt mig under denna korta säsong. Jag vill även passa på att säga att beslutet inte har någonting att göra med min fysiska hälsa, som är perfekt för tillfället, utan beror på saker utanför min kontroll, meddelar en märkbart besviken Roberto Rolfo.

-Jag är verkligen glad över att kunna komma tillbaka ut på banan och har bara höga förväntningar. Jag har följt SBK under de senaste åren och serien är alltid väldigt spännande. Varje år, fortsätter den att växa och växa och får mer och mer uppmärksamhet. Racingen verkar vara mycket tajtare än i MotoGP. Maskinerna verkar mer jämnt matchad. Allt som allt är jag mycket förväntansfull och taggad över att komma igång, förklarar en glad John Hopkins.

johanstigefelt-Att få med John Hopkins i vårt team är som en dröm som blir sann. Det kommer att öka trycket på teamet, men Leon och hela teamet har gjort ett bra jobb hittills och jag är övertygad om att vi kan ge John en bra cykel och en bra struktur. Vi är ett nytt team, allt är nytt för oss och vi måste lära oss varje bana allt eftersom. Utan några tidigare mätdata att arbeta med, får vi främst utveckla cykeln under racehelgerna och ibland kan det ta en hel helg att hitta rätt inställningar, berättar Johan Stigefelt.

-Vår avsikt är att vara den bästa Hondan där ute och slå så många fabriksteam som möjligt. Det kommer att bli svårt, men med tanke på vad vi har uppnått redan och de erfarenheter vi får varje dag, är jag övertygad om att vi kommer att konkurrera i toppen, fortsätter Johan.