För andra året i rad fungerade de förtrollande snötäckta Dolomiterna som kuliss för den officiella presentationen av Desmosedici GP-maskinerna för 2024 års MotoGP, liksom Panigale V4 R för Superbike-VM och nya motocrosshojen Desmo 450 MX som vi rapporterade mer om häromdagen.

Den nya designen hos Ducatis MotoGP-racers Desmosedici GP, som föga förvånande går huvudsakligen i Ducati-rött, har en fluorescerande grafisk detalj som för tankarna till kurvan i Ducati-logotypen. Detta designelement återfinns också på kåporna hos Aruba.it Racing - Ducati-teamets Panigale V4 R Superbike-maskiner, och så även hos de nya motocrosshojarna från Ducati Corse R&D – Factory MX Team.

MotoGP SBK 3 UC593939 High

Den regerande världsmästaren Francesco "Pecco" Bagnaia är redo att försvara sin titel med nummer 1 på sin Desmosedici GP. Bagnaia kommer återigen att köra tillsammans med landsmannen Enea Bastianini, som går in på sitt andra år med fabriksteamet. 

Francesco Bagnaia 4 UC593934 Low

I Superbike-VM kommer Alvaro Bautistas Panigale V4 R, prydd med nummer 1, att ackompanjeras av en Ducati med nummer 11 som kommer att köras av den regerande Supersport-världsmästaren Nicolò Bulega, som gör sin debut i kategorin.

 ME12982 1 copia UC593218 Low

Under presentationen introducerades nya Ducati Corse Sporting Director, Mauro Grassilli, officiellt. Paolo Ciabatti, den nya chefen för Ducati Corse Off-Road Division, intog scenen för att för första gången presentera Ducatis nya motocrosshojar, som kommer att anförtros åt den niofaldiga motocross-världsmästaren Tony Cairoli och Alessandro Lupino.

Ducati uppger att allt är klart för en spännande start på den nya MotoGP-säsongen 6-8 februari i Malaysia, där Ducati Lenovo Team-förarna kommer att göra sitt första banframträdande för 2024 under det officiella MotoGP-testet på Sepang.

Enea Bastianini 7 UC593907 Low