Banrekord på Isle of Man

På fredag är TTXGP planerat att köras på Isle of Man. Då är endast eldrivna motorcyklar tillåtna att delta i racingen på den legendariska Mountain Course. Igår kördes de första träningsvarven och 10 av 14 ekipage körde åtminstone ett varv. Den högsta snitthastigheten runt den 60.72 kilometer långa slingan uppmättes till 136,5 kilometer i timmen.

 

Motorcyklarna som ska delta i TTXGP nu på fredag begav sig ut på en första träningsvända på den gröna öns Mountain Course under tisdag eftermiddag. Tvivlarna till trots kom 10 av de 14 ekipagen runt den strax över 6 mil långa slingan och detta i ett tämligen högt tempo.


På Sulbyrakan klockades flera ekipage till hastigheter över 160 kilometer i timmen. Och den snabbaste runda avverkades av Rob Barber som kör för Team Agni. Snitthastigheten för han och hans eldrivna motorcykel uppmättes till 136,5 kilometer i timmen.


Motorcykeln Rob Barber och Team Agni tävlar med är en 2007 års Suzuki GSX-R 600 utrustad med två av Agnis egna motorer i "trimmad" utgåva. Batteripacken uppges ge 16kWh energi.


- Det var en fantastisk upplevelse och vi hade energi i reserv. Jag hoppas att detta är en vändpunkt för dessa fordon. De är inte tänkta att ersätta bensindrivna motorcyklar, utan är ett tillägg till dessa. Jag hoppas att det blir en stor framgång, sa en glad och förväntansfull Robert Barber efter träningen.


MER OM MOTORCYKLARNA I TTXGP