Alexander Lundh körde Superstock 1000 som wildcard på Tysklands Nürburgring. Som supportklass till Superbike-VM är klassen öppen för förare upp till 24 år och körs i samband med de Europeiska VM-deltävlingarna (10st) av totalt 14 som avgör VM i Superbike 2009. Även 18-årige Hampus Johansson var med och fajtades liksom Per Björk.

 

#05 - Alexander Lundh, tabelltvåan i Svenska Pro Superbike mästerskapet hade otur i lördagens kval som oväntat kördes i regn. Han tvingades till däcksbyte precis före kvalet pga regnet och hade inte korrekt set-up på cykeln och slutade nu på 29e startplats.

 


Raceutveckling
Alexanders plan var att göra en bra start och komma förbi så många som möjligt direkt vilket fungerade, även om det var mycket trångt i första sväng. Med en bra spurt och lite taktik in i de kommande svängarna hade Alexander Lundh kört om 12 förare redan på första varvet. Han förbättrade sina tider rejält och körde på racet endast 1,4 sek från snabbaste föraren på Nurburgrings över 5 km långa banvarv. Med endast 14 varv på banan på torrt underlag för Alex innan tävlingsstart var en rejäl upphämtning.


Fantastisk uppkörning
Alex gjorde en suverän uppkörning från 29e startplats till en 14e plats med endast 3 varv kvar. Men en hård forcering i jakten på placeringar slutade dessvärre i en krasch. Dock var Alex snabbt på hjulen och lyckades till slut nå en 19e plats, precis efter Per Björk.

- Jag var så irriterad, efter en sådan bra uppkörning. Jag tog mig om Per Björk på sista varvet, men hade ingen växelpedal kvar så körde i mål på en 19e plats, avslutar Alexander Lundh.


Bra resultat av Svenskarna
18-årige Hampus Johansson (Holländska SRT-Yamaha) tog en meriterande 11e plats i det Internationellt starka startfältet, med Per Björk på 18e (Italienska Azion Corse), följt av Alexander Lundh, 19e (Svenska Cresto Guide).

Med Alexanders resultatet för teamet jobbar man nu på att få ett nytt wildcard till Superbike-VM och deltävlingen på Franska Magny Cours banan den 2-4 Oktober.


Hem till Pro Superbike/STCC

Team Cresto Guide är nöjda med helgens insats i Tyskland och Superstock 1000, vi hade våra problem i kvalet men Alex visar verkligen framfötterna när han får chansen. Nu blir nästa tävling hemma i Sverige och Pro Superbike/STCC på Ring Knutstorp, 11-12 september.

 

Genom

/Eric Hulth
Pro Superbike