Under några dagar har årets sista officiella test för Superbiketeamen (och Supersport) ägt rum. Ducatiförarna dominerade och noterades för de fjärde bästa tiderna totalt. Efter fyra testsessioner under två dagar var det den italienske Ducatiföraren Michel Fabrizio som satte den snabbaste tiden av alla, 1'31 ,650 på Phillip Island, Australien.

 

Shane Byrne från England, även han på en Ducati, var näst snabbast med topptiden 1'31 ,662, medan tjecken Jakub Smrz (också han på en Ducati) var en av de förare som ökade tempot under sista testrundan och satte de tredje bästa tiden.

Den snabbaste föraren under första testdagen, spanske Ducatiföraren Carlos Checa, blev fyra totalt, medan den första av de fyrcylindriga förarna, Jonathan Rea (Honda), var femma i totalställningen och satte sin bästa tid under den fjärde testrundan.

 

Topp-tio-listan kompletterades av Noriyuki Haga, Leon Haslam, Max Biaggi, Leon Camier och Max Neukirchner.

 

Ruben Xaus var bäste BMW-förare på plats elva, och den snabbaste Yamahaföraren var James Toseland med en tolfeplats. Ruben Xaus (BMW) kom på 13:e plats medan Chris Vermeulen tog sin Kawasaki till 16: e plats.

 

I Supersport noterades spanjoren Joan Lascorz (Kawasaki) för testets snabbast tid.Svenske Alexander Lundh körde till sig 16:e bästa testtid totalt med sin Honda.