West kör för Stiggy

För ett par veckor sedan kunde vi meddela att Johan Stigefelt kommer att ställa upp med ett team i Superbike VM. Nu kan vi avslöja att Anthony West kliver av MotoGP-cirkusen för att istället köra för Stiggys team i Supersport-VM under 2009.

 

 

Den 27-årige australiensaren, Anthony West, avslutar sin Kawasaki-styrning i MotoGP för att istället bli teamkamrat med Leon Haslam i Johan Stigefelts team i Supersport VM under 2009. Anthony West är ingen duvunge inom Supersport heller, och under en kort session i Supersport under 2007, körde han hem flera segrar.


-Jag är väldigt glad över att få ha Anthony ombord. Vi kommer båda från MotoGP och 250-klassen, och känner varandra väl, efter att ha varit teamkamrater 2003. Jag vet att han är en talangfull förare, en kämpe och en vinnare, och han kommer att vara perfekt för vårt team nästa år. Vi siktar på mästerskapstiteln nästa år, berättar Johan Stigefelt.


-Jag är mycket glad
över att få ingå i Stiggys team. Stiggy är en vän och en gammal teamkamrat från 2003 i 250GP. Jag mins att jag sa till honom att han borde starta ett eget team, vilket han till min förvåning gjorde. Efter ett svårt år i MotoGP måste jag få köra race på en motorcykel som har vinnarpotential, och tillsammans med Stiggys team är det möjligt. Jag har ett enda mål - att vinna, meddelar Antony West.