Alexander Lundh med sitt Cresto Guide Racing Team avslutade en framgångsrik helg på Silverstone i Supersport 600 VM med hans bästa race tidsmässigt någonsin. Enligt hans egen utsage har hela helgen har gått otroligt bra men kunde gått mycket bättre.

Alex som kvalade på personbästa med en superb 12:e plats dvs. 3:e led, endast 1.8 sekunder från ”pole position” gjorde en bra start på racet. Men redan efter några svängar träffade han en ”curbs” (kantsten) på insidan av en sväng så hårt med sitt knä att knäpucken på höger ben lossnade. Detta ställer till stora problem med körningen då det är förarens känselspröt och något man använder att trycka ifrån med när däcken släpper i svängarna.

Alex fick kämpa hårt och låg på en 12:e plats på sista varvet men tappade Luca Scassa i de sista svängarna och slutade på 13:e endast 25 sekunder från segraren Chaz Davies.

Racet vanns av Chaz Davies (GBR) före David Salom (SPA) med Fabien Foret (FRA) på tredje plats.

I mästerskapet utökade Chaz Davies sin ledning till 146 poäng mot David Saloms 104 poäng

på tredje plats hittar vi Fabien Foret med 101 poäng.

Alex ligger på 16 plats med 21 poäng i mästerskapet.

Alex: "Detta var en riktigt bra helg fram tills att jag tappade knäpucken på racet. Jag körde bra varvtider tidigt i helgen då vi snabbt hittade rätt med inställningarna på fjädringen, dessutom var den nya motorn teamet byggt till denna helg riktigt stark och fin att köra. Förutsättningarna att göra ett toppresultat i racet var goda, så inträffar det som inte får hända. Man blir helt handikappad utan knäpuck, varje gång man touchar asfalten hugger det tag så hårt att det känns som jag skall bryta benet. Jag tycker att helgen varit ett kliv framåt och jag närmar mig toppen, snart lossnar det ordentligt."