Alexander Lundh med sitt Cresto Guide Racing Team slutade dagens VM-lopp i Portimao Portugal på en 13e plats efter en mycket stark uppkörning från en blygsam 19e plats på gridden.

Det blev ett tufft lopp för förarna på den kuperade banan, på racet tog bakdäcket helt slut för flera förare bland annat för Alex i det 20 varv långa racet. Teamet hade en tung helg i Portugal. Vid en lättare vurpa på fredagens kval fattade cykeln eld och den framrusande funktionärens brandsläckare fungerade ej med mycket arbete som följd.

På lördagens kval blev det ett tekniskt fel på den bästa motorn som fick bytas ut till söndagens race. Hela helgen jobbade teamet och Alex hårt med att hitta en bra "chassi setup", men banans ojämna underlag var svårbemästrat.

Tävlingen vanns av den redan klara världsmästaren Chaz Davies GBR, före David Salom SPA, med James Ellison GBR, på tredje plats.

Chaz Davies klar världsmästare slutade på 206 poäng före David Salom på 156 poäng och på tredje

Fabien Foret med 148 poäng.

Alex slutade på en 16e plats med 29 poäng bland de 34 förarna som har tagit poäng.

Alex:

"Jag tänkte skriva att det här var den värsta helgen i mitt liv, men riktigt så illa blev det inte till slut. Efter allt strul den här tävlingen får vi vara glada åt en 13:e plats, jag stod i sandfållan i fredags och såg på när brandsläckaren inte fungerade, jag tog släckaren från funktionären och försökte själv men den var stendöd. Så långt har nog ingen kastat en brandsläckare förut. Jag rasade därmed från 10:e till 14:e på det kvalet när jag missade de sista 10 minuterna, när även nästa kval blev stört i slutet med en krånglande motor var det inte kul. Därför är jag ganska nöjd trots allt.

Det var svårkört andra halvan av racet då bakdäcket inte gav något fäste ut ur svängarna. Nu är det bara att ta nya tag och jag hoppas snart kunna presentera vad jag gör nästa säsong."