Scandinavian Open kommer inte att finnas som ett mästerskap 2012. Istället blir Roadracingserien Scandinavian Open namnet på SM- tävlingen i Karlskoga som körs den 27-29 juli i år.

Här kan du läsa pressmeddelandet om det hela:

Prispengar behålls på tävlingen och internationella team kommer att få subventionerade startavgifter. Tävlingen har länge varit den mest populära tävlingen i Sverige och kommer att bli ännu större med uppvisningar, MC-träff och Livemusik.

Seriens Promotor Karlskoga Motorstadion AB har under 2 års tid varit i en konflikt situation med en del av NMC (Nordic Motorsport Council) som ansvarar för NM utan att hitta någon lösning, och på hemmaplan har Pro Superbike-situationen gjort att det har varit 3 olika serier, vilket inte har fungerat.

Vi vill medverka till att det blir en enda serie i framtiden och ser fram emot att samarbeta med övriga SM-arrangörer för att göra den serien ännu bättre.

Karlskoga Motorstadion har tidigare dragit sig ur samarbetet med STCC bl.a. p.g.a. olika uppfattning om säkerheten i samband med rengöring av banan (tidsbrist).

Vi är helt övertygade om att detta blir bra för Svensk Road Racing i framtiden och ser framåt mot säsongen 2012

Mike Luff, VD

Karlskoga Motorstadion AB