KTM satsar järnet

Tidigare under hösten blev det klart att Andreas Nylund kommer att tävla med KTM RC8 i svenska Pro Superbike 2009. NU kommer även beskedet att KTM satsar järnet med RC8R i det tyska mästerskapet i Superbike. Under februari kommer fastbikes.se att provköra nya KTM RC8R på Portimao i Portugal.

Efter att ha fått en del initial erfarenhet i och med sitt deltagande i 2008 års FIM Superstock 1000 World Cup, väljer nu KTM att växla upp och ställa upp i det stenhårda tyska mästerskapet i Superbike. De tvåcylindriga motorcyklarna från den österrikiske tillverkaren KTM kommer att köras av Stefan Nebel och Didier Van Keymeulen.

fb_idm_1190rc8r_sbk

Med den ack så erfarna tyska IDM-föraren Stefan Nebel och Belgaren Didier Van Keymeulen vid spakarna kommer teamet att ställa upp i åtta race. Den 27-årige Nebel har tidigare vunnit Superbike IDM-titeln tre gånger medan den två år yngre Van Keymeulen körde till sig världsmästerskapstiteln i 2005 års FIM Superstock 1000. Dessutom noterades Van Keymeulen för många fina topplaceringar i årets världsmästerskap i Supersport.

 

LÄS NYHETEN OM ANDREAS NYLUND OCH KTM RC8

fb_idm_ale_7389