Positiv test

Team BMW Motorrad Motorsport avslutade sin två dagar långa test på Ricardo Tormo i Valencia med en glad sinnesstämning efter att ha gjort goda framsteg. Även om det inte föll något regn under de två dagarna var förutsättningarna långt ifrån idealiska.

 

Starka vindar "besökte" banan under de båda testdagarna. Men tack vare ett starkt engagemang från både Troy Corser och Ruben Xaus och en enorm totalinsats, kunde teamet lämna Ricardo Tormo glada och positiva inför nästa test. Troy fick till låga 1:36-varv, och Ruben ökade tempot kraftigt och avslutade med en varvtid på 1:36.5 - allt på standard däck.

fb__14_20090129_1133927310

Troy Corser (156 varv):
"Generellt sett har vi samlat på oss mycket värdefull information till våra ingenjörer och tekniker under dessa två dagar och om jag hade varit tvungen att tävla på cykeln i morgon skulle jag inte vara det minsta missnöjd. Det har varit bra att kunna köra många varv och jag känner mig väldigt bekväm på cykeln. Vi hittade bra inställningar för fjädringen, både fram och bak, förbättrade cykelns viktbalans, bromsar och fick till en mer konsekvent gasrespons.

Jag körde en repa på 24 varv under eftermiddagen och kunde konsekvent hålla bra varvtider och kände mig fräsch i slutet av körningen. Vi använde standarddäck under hela testet, och om villkoren hade varit lite bättre och mer gummi hade lagts på banan är jag säker på att det kunde ha gått ännu snabbare. Jag anser att vi har tagit ett stort steg framåt här och även om det fortfarande är massor med jobb kvar att göra är jag ganska glad och positiv inför nästa körning."

fb__8_20090129_1377363853

Ruben Xaus (106 varv):
"Efter Portimao har jag funderat över hur lång tid det skulle ta för mig att förstå mig på denna cykel. Troy har många års erfarenhet av fyrcylindriga motorcyklar, men för mig, var det inte så lätt att köra denna cykel och jag visste att jag skulle vara tvungen att anpassa mig till motorcykeln i stället för tvärtom. Den första dagen var inte så bra, men teamet och jag jobbade hårt och bit för bit började vi göra framsteg. Jag var så glad över mina 1:36-tider eftersom jag vet att det är en bra tid för mig här och dessutom kunde jag göra det om och om igen.

Jag är fortfarande inte helt bekväm med motorcykeln och jag måste hela tiden försöka lista ut var gränserna är, men dagen körning var lite av ett genombrott för mig. Nu tror jag att saker och ting kommer att bli bättre och bättre. Jag har alltid vetat att det skulle vara en utmaning att köra denna cykel, men jag har aldrig ångrat detta beslut och jag ser fram mot att fortsätta göra framsteg på cykeln."