Teamet BMW Motorrad France Penz13.com med förarna Markus Reiterberger (DE), Pedro Vallcaneras (ES) och Gareth Jones (AU) slutade femma i sin klass och sjua totalt. Samtidigt kan vi meddela att finska BMW-duon Pekka Päivärinta / Kirsi Kainulainen är de nya ledarna i Sidovagns-VM.

En av de första höjdpunkterna på året för BMW Motorrad Motorsport ägde rum under helgen i Frankrike: det legendariska Le Mans 24-timmars. På banan "Circuit de la Sarthe", fick nya BMW S1000RR en lyckad debut i denna endurance-klassiker. 

Teamet BMW Motorrad France Penz13.com med förarna Markus Reiterberger (DE), Pedro Vallcaneras (ES) och Gareth Jones (AU) slutade femma i sin klass och sjua totalt.

Efter att framgångsrikt tävlat i Superstock-klassen i Endurance-VM under de senaste åren representerar Penz13.com nu BMW Motorrad Motorsport och BMW Motorrad Frankrike i Superbike-klassen, med Le Mans som deras första tävling i den nya kategorin. 

Teamet och dess förare, Markus Reiterberger (DE), Pedro Vallcaneras (ES) och Gareth Jones (AU), som täckte upp för skadade Bastien Mackels (BE), behärskade alla utmaningar som de möttes av under de 24 timmarna. I kvalet säkrade de P5 på startplattan för den nya #13 RR:en. Trots vissa bakslag inledningsvis, som kan hända vilket etablerat team som helst, kämpade sig trion tillbaka upp mot täten. Även i slutskedet av racet höll förarna ett imponerande högt tempo, och när de 24 timmarna gått körde Reiterberger S1000RR över mållinjen på en stark sjunde plats totalt och en femteplats i klassen.

Under helgen har dessutom mängder av BMW-förare deltagit i olika roadracing-mästerskap runt om i världen, i flera europeiska länder, USA och Japan. Med sina resultat samlade deltagarna i 2015 års BMW Motorrad Race Trophy på sig viktiga poäng för Race Trophy-rankingen.