Den kvinnliga stuntföraren Lea Petersen åkte i början av juli med förhoppning om att hon skulle delta i Stunt Grand Prix Cup, Polen. Men i stället fick hon och de andra kvinnliga förarna smaka på orättvisa från arrangörens sida.

 

 

 

Arrangören lockade med en show innehållandes en tävling med tjejer och hade även en tjej på reklampostern inför eventet. Men när de väl var på plats fick de klart för sig att det bara var killarna som skulle få del av prispengarna på sammanlagt 12.000$. Leah skriver på sin blogg att besvikelsen var stor och att när de tog upp frågan dessutom blev behandlade respektlöst. De var endast tre tjejer som skulle köra och Leah och en annan tjej valde att inte delta.

Leah har ägnar fyra år åt stuntåkandet och även hon har utgifter i form av bensin, matieral, mm. Hon skriver även ödmjukt på sin blogg att hon inte kan komma upp i killarna nivå men att hon och andra tjejer bidrar med sitt till motorsporten. Vi på fastbikes kan inte annat än att hålla med och säga: Stå på dig tjejen!

Här är en video med Leah i huvudrollen: