Jonathan Rea delar rekord med Carl Fogarty

Jonathan Rea vann sin första dubbelseger för säsongen på Imola, och i samma veva skapade han historia genom att tangera rekordet med flest antalet segrar i Superbike-VM, med sina 59 vinster. Han delar nu denna ära med Superbike-legendaren Carl Fogarty. 

Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) fortsätter att cementera sitt namn i Superbike-historieböckerna, och matchar Carl Fogartys rekord över segrar i Superbike-VM. Reas andra seger under helgen är hans 59:e seger i mästerskapet, och markerar därmed ett rekord som har stått sig i nästan 20 år.

Efter en mästerlig tävling vann Rea från pole position under lördagen, medan söndagens 19-varvsrace levererade en seger av ett helt annat slag. Efter att ha startat från nionde plats, och inte kommit iväg lika kvickt som sin teamkamrat Tom Sykes, var Rea tvungen att genomföra ett antal omkörningar innan han nådde fram till den tidiga ledaren Chaz Davies.

Rea var på andra plats efter fyra varv och låg bakom Davies under en stor del av racet innan han bestämde sig för att göra en slutgiltig omkörning på varv 13. Rea noterades därefter för två mycket snabba varv uppe i täten och vann så småningom med en marginal på 4.019 sekunder. Han har nu vunnit hälften av racen som körts 2018.

Jonathan har nu chansen att bli den ensamma rekordhållaren för antalet tävlingssegrar, där nästa race i kalendern körs på hans hemmabana Donington.

Efter fem av 13 deltävlingar leder Rea mästerskapet med 47 poängs marginal till Chaz Davies på andra plats med 162 poäng och Tom Sykes som trea på 137 poäng.