Chris Vermeulen (Kawasaki Racing Team) skadade sitt högra knä i en höghastighetskrasch på Phillip Island förra månaden, och har sedan dess kämpar hårt för att kunna vara med i nästa race i Superbike VM som körs på Portimao den 28 mars.

Chris är kvar i sitt hemland Australien och har där fått behandling av en knäspecialist, och den positiva nyheten är att han inte behöver genomgå en operation för att reparera de inre skadorna.

-Jag träffade min läkare igen onsdagen den 17 mars och den goda nyheten är att jag inte behöver operera mitt ben. Han sa att det skulle ta lång tid att läka eftersom det är en hel del skador. Det huvudsakliga skälet till varför han inte vill operera är att det inte skulle minska läkningstiden och i detta skede är det bättre att hålla sig borta från det, förklarar Chris Vermeulen.

tn_R1_Fri_Vermeulen_4212

-Jag kan inte böja tillräckligt på knäleden för att kunna placera min fot på fotpinnen just nu, men det är fortfarande ett tid kvar till racet ännu, och förhoppningsvis kommer det att vara okej till Portimao. Jag kommer att kunna börja cykla ganska snart, vilket kommer att öka blodflödet genom benet och hjälpa skadan att läka fortare.

 

Trots att han inte har full rörlighet tillbaka i benet ännu, kommer Chris bege sig till Europa nästa vecka med måsättningen att kunna tävla i Portimao.

-Jag åker till Europa på onsdag den 24: e och jag sa till läkaren jag vill köra racet. Jag har sjukgymnastik och akupunktur varannan dag här och jag kämpar på så mycket jag kan för att försöka få tillräckligt med rörelse i benet. Det har blivit bättre varje dag. Jag sover med knäet i högläge varje natt och gör en särskild process för att få ner svullnaden innan jag går till sängs. Specialisten säger att det inte kommer att göra mer skada på knäet och jag kör motorcykel men han är lite tveksam till om jag kan få mitt knä i ett sådant läge som krävs om jag ska kunna köra och flytta runt på motorcykeln. Men alla läker i olika takt så förhoppningsvis är min läkningsprocess ganska snabb. Mitt mål är att kunna köra på Portimao, avslutar Chris.