Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda) och Noriyuki Haga (Ducati Xerox) vann varsitt race i Superbike VM på tyska Nürburgring i helgen inför 45.000 åskådare. Det var Reas fjärde och Hagas andra seger under 2010 års SuperbikeVM.

Det var en frustrerande helg för Max Biaggi (Aprilia Alitalia) och Leon Haslam (Suzuki Alstare) som båda fick se andra ta åt sig segeräran. Haslam drog även på sig skada i form av en tumme ur led och en knäskada efter en marksyning. Biaggi leder nu serien med 58 poängs marginal till Haslam, med två fulla omgångar kvar att köra.

 

Rea seger och därefter en andraplats, tillsammans med ett olyckligt andrarace för Carlos Checa (Althea Racing) ligger Hondamannen nu trea totalt, 64 poäng före Checa. Rea satte också ett nytt varvrekord, 1'55 0,392, i race ett. Cal Crutchlow är bara sju poäng efter Checa, på femte plats, efter att ha vunnit en tredje och en fjärde plats i Tyskland. Hagas seger placerar honom på sjätte plats, 15 poäng före James Toseland (Yamaha Sterilgarda) som körde om i race ett och endast kom på åttonde plats i race två. En stark körning från Sylvain Guintoli (Suzuki Alstare) placerade honom åttonde totalt, före skadade Leon Camier och Michel Fabrizio.

img_1283682848_345_lg

Race 1

Jonathan Rea tog en tidig ledning i första racet som fick startas om efter en krasch, och körde hem segern före Carlos Checa och vann därmed sin fjärde seger för säsongen. Tredje plats gick till Yamaha Sterilgardaföraren Cal Crutchlow, tio sekunder efter på Rea. Mästerskapsledaren Max Biaggi kom fyra, och Kawasakiföraren Tom Sykes var femma. Leon Haslam, en av förarna inblandade i olyckan som orsakade att race stoppades och sedan startades om, kom sexa. Ruben Xaus var första BMW-förare på sjunde plats.

Jonathan Rea: "Ett härligt race och en härlig helg för teamet. Redan på fredagen hade vi funnit rätt tempo, då vi kom ut med en cykel som var bra, jag pressade riktigt hårt, kände mig bekväm på den och fick till ett bra resultat, så jag är verkligen stolt över mitt lag. "

img_1283552945_375_lg

Race 2

Noriyuki Haga, som kraschade i race 1, var en imponerande vinnare av race två, den japanska föraren lyste starkt i det tyska solskenet. Han var 3,061 sekunder före Jonathan Rea. Leon Haslam (Suzuki) körde genom smärtgränsen och in på tredjeplatsen, med Cal Crutchlow (Yamaha Sterilgarda) på fjärde plasts. Max Biaggi (Aprilia Alitalia) lyckades ta sig i mål före Sylvain Guintoli (Suzuki) för att knipa femteplatsen, i ett spännande 20-varvsrace.

Noriyuki Haga: "Jag är mycket nöjd med detta resultat och mycket ledsen för det första loppet, där jag hade en krasch. Jag fick inte någon information från framdäcket och race 2 gjorde jag bara en liten modifikation den främre hjulupphängningen och det fungerade mycket bättre. Jag kunde hålla en hög takt fram till målflaggan. Nästa runda är Imola, vår hemmabana och jag har mycket press på mig men jag hoppas att göra mitt bästa. "