Några dagar före jul gifte sig superbikestjärnan Leon Haslam och hans partner Olivia Stringer, i en liten ceremoni med bara några få familjemedlemmar och sina allra närmaste vänner. Bröllopet ägde rum i Sverige, i en mycket liten och pittoresk kyrka i Åre, och allt gick som planerat tills Haslams försökte åka hem, då de rådande väderförhållandena i Storbritannien satte käppar i hjulen för deras resplaner.

 

-Bröllopsceremonin och allt var precis som vi hoppats på att det skulle vara och allt gick riktigt bra. Vi var båda mycket nöjda. När vi försökte flyga hem till Storbritannien för bröllopsfesten, som var planerad till lördag natt, var vårt flyg inställt. När det såg ut som om nästa också skulle ställas in ändrade vi våra planer och flög istället till flygplatsen i Manchester. På grund av förseningen var vi tvungna att skjuta upp bröllopsfesten där hemma, och vi tittar på att kanske planera den till att äga rum ungefär samtidigt som Superbikerundan på Donington Park. Vi kommer att fatta ett beslut om det snart, berättar nygifte Leon Haslam.

fb_swtq

-Vi ville resa bort från England. Vi ville gifta oss någonstans där det skulle vara julstämning och rikligt med snö, förklarar Leon.

fb_kgskfLeon Haslam träffade Olivia för sju år sedan vid faderns raceskola, när hon var där med en vän, och bad om hennes hand förra året efter den sista tävlingen för säsongen i Valencia.

Den 33-årige före detta TV-presentatören och fotomodellen hjälper nu till med att sköta PR och kostrådgivning åt Leon.

Nästa stopp för ”Oli” och Leon är deras smekmånad i Borneo, efter att ha tillbringat julen hemma i England. Leon kan också försöka klämma in lite bankörningstid med BMW:s testteam, någonstans i Europa, innan han åker till Australien för BMW:s planerade tester på Eastern Creek och Phillip Island.

Även under smekmånaden i Borneo, kommer Haslam fortsätta att förbereda sig inför säsongen.

-Jag har planerat in åtminstone en timme träning om dagen för att bibehålla konditionsnivån jag är på, och Oli förstår. Hon älskar träningen. Vi kan göra så att det blir roligt, så att det inte bara är hårt arbete, förklarar Leon Halsam.