Under söndagen kördes årets sjätte runda av Superbike-VM. Denna gång var det Italienska Misano-banan som stod värd för racingen.

RACE 1

Den italienske Aprilia-föraren Max Biaggi körde från tredje startled till seger på Misano, efter en enastående prestation framför sina italienska åskådare. Med många omkörningar och förändringar genom hela loppet fick Biaggi pressa hårt i slutet för att försvara ledningen från framförallt, Carlos Checa (Ducati) som kom tvåa efter att ha startat som 16e.

Davide Giugliano (Ducati) säkrade tredje plats, med Tom Sykes (Kawasaki) fyra efter att först ha legat i täten, innan han tappade ner till sjunde plats och slutligen lyckades klättra på slutet.

RACE 2

Max Biaggi säkrade en andra lysande seger på Misano, och vann med en segermarginal på 5.353 sekunder, efter en hel del tajt racing inledningsvis.

Jonathan Rea (Honda) och Leon Haslam (BMW) hade en långdragen kamp om andraplatsen, men slutligen var det Rea som säkrade den. Marco Melandri (BMW) och Ayrton Badovini (BMW) hade även de en personlig duell om fjärdeplatsen, som vanns av Melandri. I mål skiljde det endast sju sekunder mellan de fem främsta förarna. Carlos Checa (Ducati) och Davide Giugliano (Ducati) kraschade bort sig från race två.

I mästerskapet ligger Biaggi i topp med 210,5 poäng, medan Rea ligger tvåa på 172 och Tom Sykes har 164,5 poäng.