Den franske Kawasaki-föraren Loris Baz vann sin första seger i Superbike-VM under söndagens första race, med väderförhållanden som ständigt förändrade sig.

Det första försöket att köra första racet för dagen stoppades efter två separata krascher och förklarades "Wet race", men med en mestadels torr bana. Lätta regn kom och gick samtidigt som ledningen förändrats förbryllande antal gånger, men med några varv kvar att köra blev regnet ännu tyngre vilket förändrade placeringarna på förarna kraftigt.

Slutligen vann Baz med segermarginalen 0,383 sekunder, före BMW-föraren Michel Fabrizio, och Ayrton Badovini trea, medan Jonathan Rea (Honda) kom på fjärde plats. I samma veva som Badovini passerade mållinjen körde han omkull han på kanten av banan och Rea kraschade in i Badovinis maskin, men efter att båda hade passerat linjen. Carlos Checa (Ducati) blev femma, medan mästerskapsledaren Max Biaggi (Aprilia) körde omkull sent i racet och fick inga fler poäng till samlingen.

RACE 2

Om dagens första race skulle vara stökigt, så var det andra racet ännu värre.

Sylvain Guintoli (Ducati) förklarades vinnare av det åtta varv korta Superbikeracet, som rödflaggades efter ett kraftigt regnfall och tre förare föll på samma del av banan. Halva mänden poäng mot normalt tilldelades de 15 främsta förarna.

Loris Baz (Kawasaki Racing Team) hade legat i ledningen det varvet då röda flaggan visades men han kraschade strax innan, så efter att man "backat bandet" en aning krediterades han med andra placering.

Tredjeplatsen gick till Jakub Smrz (Liberty Racing Team Effenbert) med Apriliaföraren Eugene Laverty, som var 16 sekunder efter regnets herre Guintoli när rödflaggan kom, på fjärde plats. Maxime Berger (Ducati) blev femma, medan Chaz Davies (Aprilia) till slut klassificeras som sjua bakom Carlos Checa (Ducati), som kraschade precis före rödflaggningen. Marco Melandri (BMW) kom på åttonde plats.

Med Max Biaggi (Aprilia) på elfte plats, ligger han fortfarande i mästerskapsledning med sina 274 poäng, före Melandri på 263,5 och Tom Sykes (Kawasaki) på 222,5, två poäng före Checa.