I samband med Superbike-VM på Imola i Italien, i slutet av juni, drog den svenske Kawasakiföraren Alexander Lundh på sig skador i båda händerna. Skadorna i hans högra hand var värre än vad vi först trodde, och ännu i dag har han fortfarande problem med sina skador. Här berättar Alexander mer...


Vänster hand fick två frakturer på ovansidan och en skadad knoge. Medan höger hand gått ur led, samt att flera ledband tagit skada.


Den 1 juli opererades Alexander på San Marino Hospital, där de fick handen på plats igen. Vid senare undersökningar i Sverige upptäckte man att fler ledband var skadade. Alexander har nu gått gipsad under 5 veckor och väntar nu på besked om fler operationer måste utföras.


Alexander missade förra deltävlingen på Moscow Raceway i Ryssland och kommer även missa helgens deltävling på Silverstone i England, men hoppas på comeback så snart som möjligt.


Alex kommenterar det hela:
"Det känns riktigt tråkigt detta. En skada som man först trodde bara var en stukad hand, till att bli en så här komplicerad skada. Efter operationen i Italien har jag nu gått gipsad i 5 veckor och trodde att skadan var på väg att bli läkt. Men efter de senaste undersökningarna visar det sig att ytterligare ett ledband eventuellt är av. Så nu får jag vänta tills nästa vecka innan läkarna kan se hur det ser ut. Om det är så att det är av väntar ytterligare en operation och fler veckor i gipspaket. Jag hoppas jag slipper det, så jag snart kan vara tillbaka i Team Pedercini på min Kawasaki."