Under årspremiären i Superbike-VM på Phillip Island i Australien ersatte den trefaldige Superbike-världsmästaren Troy Bayliss skadade Davide Guigliano i Ducatiteamet Aruba.it Racing. Nu står det klart att Bayliss även kommer att agera ersättningsförare under den kommande deltävlingen i Thailand.

Ducatiteamet Aruba.it Racing har meddelat att den trefaldige världsmästaren i Superbike, Troy Bayliss från Australien, kommer att återvända till banan med det italienska laget och deras Panigale R för att köra årets andra deltävling i Superbike-VM, som körs den 22 mars på Chang International Circuit i Buriram-provinsen i Thailand.

Troy Bayliss kommenterade: "Jag är verkligen glad över att få köra Panigale R igen och jag tackar Aruba.it Racing - Ducati Superbike Team för möjligheten. Det ska bli kul att jobba med teamet igen. Jämfört med Phillip Island-rundan, där det mesta var organiserat ganska mycket i sista minuten, har jag den här gången haft möjlighet att träna och förbereda mig ordentligt. Jag är verkligen motiverad och känner mig redo; Jag ser fram mot att få tävla igen!"

Davide Giugliano fortsätter med sin återhämtning, vilket kräver att han vilar under ytterligare några veckor innan han kan påbörja sitt rehabiliteringsprogram. Han strävar efter att vara tillbaka på sin Panigale R i tid för årets femte deltävling, som körs på italienska Imola den 10 maj.

Inget beslut har ännu fattats av den italienska truppen när det gäller ersättningsförare för Giugliano under deltävlingarna vid Aragonien (12 april) och Assen (19 april).