Kawasakiföraren Jonathan Rea vann sin fjärde seger för säsongen i race ett på Motorland Aragon-banan i Spanien under söndagen, och följde upp det med en andraplacering i dagens andra race för att utöka sin mästerskapsledning. Ducatiföraren Chaz Davies säkrade Ducatis första seger i mästerskapet sedan 2012, och även den första segern i mästerskapet för Panigale, då han vann helgens andra race på Aragon.

Det andra 18-varvsracet på Motorland Aragon kördes i mycket varmare förhållanden, och vanns av britten Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati Superbike Team), efter en dominerande körning. Han ledde racet från första kurvan för att därefter bygga upp en komfortabel ledning, för att så småningom var först fram till den schackrutiga målflaggan, för att knipa sin femte seger under karriären med 3,1 sekunder. Senast Davies vann ett WorldSBK-race var på Nürburgring i Tyskland under år 2013, men hans seger i Spanien satte inte bara stopp på Ducatis 58 race långa segertorka utan markerade också den första segern för Panigale R i mästerskapet.

Race 1-segraren Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), som led av feber, kämpade hårt hela racet med förre teamkompisen Leon Haslam (Aprilia Racing Team - Red Devils), som såg ut att vara mer i fas i race 2 än vad han gjorde i race 1. Andraplaceringen gick så småningom till Rea som därmed utvidga sin mästerskapsledning till 26 poäng, medan Haslam tog den sista pallplatsen.

Kawasakiföraren Tom Sykes slutade trea i det första racet, efter att ha lett under 12 varv, men körde omkull i det andra 18-varvsracet.

I mästerskapstabellen, efter tre körde deltävlingar, ligger Rea i topp (bara tio poäng ifrån en perfekt poängsvit), med fyra segrar och två andraplatser som ger honom 140 poäng. Haslam ligger tvåa med sina 114 poäng, före Davies (83 poäng) och Sykes (66 poäng).

Jonathan Rea: "Jag förväntade mig inte att vinna här eftersom Tom och Chaz är riktigt snabba förare och detta är deras bästa bana. Så att avsluta med en första- och en andraplats känns lite surrealistiskt.”

Årets  fjärde deltävling i mästerskapet körs på holländska Assen den 19 april.