Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) vann helgens båda race på holländska Assen i Superbike-VM, vilket gör att han nu har vunnit sex segrar i åtta race sedan han anslöt till Kawasaki.

Med tämligen svala bantemperaturer i varje race körde Sykes och Rea tillsammans med den främre gruppen i helgens båda 21-varv långa race. Rea ledde race 1 från början till slut och körde om sin teamkompis Sykes i race två för att vinna helgens andra seger.

I race ett var det Chaz Davies som körde till sig andraplatsen med sin Ducati, före Hondaföraren Michael vd Mark, med Leon Haslam(Aprilia) på fjärdeplatsen och Tom Sykes (Kawasaki) som femma.

I race två var det åter igen Chaz Davies och Michael vd Mark som knep andra- respektive tredjeplatsen, före Leon Haslam som fyra och Tom Sykes på femteplatsen.

Tack vare sina senaste framgångar ligger Rea nu 50 poäng före tvåan i mästerskapet med sina 190 poäng efter att vunnit sina 49e och 50e pallplaceringar i Superbike-VM. Apriliaföraren Leon Haslam ligger tvåa med 140 poäng, före Ducatiföraren Chaz Davies med sina 123 poäng.

Nästa deltävling i Superbike-VM körs på Imola i Italien den 10 maj.