Det förväntades att bli en fest, och vilken fest det blev sedan... Max Biaggi - som fyller 44 år nu på fredag, fick ett wild card till helgens Superbike-VM på Misano-banan. Det var tre år sedan han pensionerade sig från racingen, men under helgen visade han upp kompetensen hos en sexfaldig världsmästare: snabbhet, precision och en oklanderlig körstil.

Max avslutade både Race 1 och Race 2 på sjätte plats. Trots en del strul på grund av däckslitage-problem, Biaggi körde ett exceptionellt andra lopp, där han höll jämna steg med de ledande huvudpersonerna i mästerskapet och körde i mål ynka 2 tiondelar av en sekund bakom Sykes och cirka 5 sekunder efter vinnaren.

-Idag gjorde Max något underbart för oss på Aprilia och alla fans av motorcykelracing. Hans dominans på fredagen var förståelig, även om det var extraordinärt. Men idag kämpade Max på samma nivå som de förare som kämpar för VM i varje race och han gjorde det i ett fantastiskt racetempo. Jag är nöjd med hur alla här på Aprilia, från den första till den sista, hanterade detta tillfälle. Det fanns inga problem, förare och mekaniker var fantastiska och Max hade kul då han fajtades, även med Leon och Jordi, våra fabriksförare. Vi ville bjuda oss själva, och alla andra, på ettt fantastiskt ögonblick som redan är Superbike-historia, kommenterade Romano Albesiano, Aprilia Racing Manager.


Albesiano uttryckte också sin tillfredsställelse för Haslams pallplats, då han slutade trea i Race 2.
Aprilia Racing - Red Devils förare, Leon Haslam - som när däckslitageproblemen som hindrade honom att köra fullt i första racet var löst – körde andra racet som en nyckelaktör, och slogs med Davis om tredjeplatsen och slutade på pallen, bara 2 sekunder bakom ledaren.


Jordi Torres avslutade den Adriatiska helgen med en sjundeplats i Race 2 (efter en tuff kamp med Biaggi) vilket är ett utmärkt resultat med tanke på de små marginalerna till ledarna och därmed kompenserar en del för hans omkullkörning som satte honom ur spel i race 1 på det tredje varvet.Max Biaggi beger sig hem från Misano med 20 poäng i mästerskapet.


För statistikälskare: Efter sitt första wildcard-race har Max Biaggi redan vunnit duellen med Troy Bayliss, som efter de fyra tävlingarna på Phillip Island och Buriram samlade ihop 15 poäng totalt.


Planen är att Max Biaggi även ska delta som Wild Card-förare i årets race på Sepang i Malaysia, som äger rum den 2 augusti.


Nästa race i Superbike-VM körs 19 juli på Laguna Seca i USA.