Under helgen kördes årets sista deltävling i Superbike-VM. Och då Kawasakiföraren Jonathan Rea redan var klar världsmästare var det ett race som framförallt kom att handla om övriga placeringar i mästerskapet.

Årets näst sista race i 2015 års Superbike-VM, som kördes under strålkastabelysningen på Losail-banan i Qatar, vanns av Apriliaföraren Jordi Torres, med Kawasakiföraren Jonathan Rea och hans teamkompis Tom Sykes på andra- respektive tredje plats.

Sykes ledde från start, innan han passerades av Rea och Torres, där spanjoren gjorde en fantastisk omkörning på utsidan om världsmästaren genom kurva 1 halvvägs in i första racet och behöll sedan den placeringen hela vägen in i mål.

Torres seger, han livs första i Superbike-VM, gör att Aprilia behåller sin 100% rekordsvit av pallplatser i Qatar. 2015 års Superbike-världsmästare Jonathan Rea jagade där bakom men fick nöja sig med andraplatsen, hans 65:e pallplats, medan Tom Sykes körde i mål som trea.

Årets sista race i Superbike-VM vanns på sista varvet av Apriliaföraren Leon Haslam efter en racelång kamp, som tog sin 2:a seger för året, före Chaz Davies, (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team ) som säkrade andraplatsen totalt i mästerskapet, medan Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) slutade på tredje plats i racet och mästerskapet. Segermarginalen var 0.110 sekunder och innebar en dubbelvinst för Aprilia i säsongsfinalen.

Michael van der Mark avslutade sin debut i WorldSBK med ännu en stark körning, holländaren slutade som fyra i racet efter att ha kört i den ledande gruppen under de första 12 varven innan han tappade lite i slutfasen.

Sylvain Guintoli slutade femma i hans sista race för Pata Honda. 2014 års världsmästare avslutade dagen en bråkdel av en sekund före Leandro Mercado (Barni Racing) som noterades för säsongsbästa med sin sjätteplacering.

Randy de Puniet (Voltcom Crescent Suzuki) slutade som sjua vilket också motsvarar hans bästa resultat för året, medan åttonde till tionde placering gick till Niccolo Canepa (Althea Racing), David Salom (Team Pedercini), och Ayrton Badovini (BMW Motorrad Italia).

Xavi Fores (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) deltog inte i race 2 på grund av sjukdom, medan Alex Lowes pensionerade sin Voltcom Crescent Suzuki i slutet av första varvet. Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) startade i race 2 men misslyckats med att avsluta för andra gången under en och samma dag.

Jonathan Rea hopp om att sätta ett nytt poängrekord stoppades på varv 6 då hans Kawasaki drabbades av ett tekniskt problem.