Årets Lag-VM i Supermoto körs i Mettet, Belgien den 30–31 juli. Respektive lands tre snabbaste förare gör upp om vilket land som är snabbast i världen när det gäller Supermoto.Sveriges Supermoto-lag består av tre unga snabba förare som har stor internationell erfarenhet och vana av att köra på snabba tuffa banor med hårt motstånd.

 

Lagets första förare är Hampus Gustafson #146 som är Sveriges i särklass snabbaste supermotoförare. Han har kört hem flera SM-guld och kom 3:a i det mycket hårda tyska mästerskapet i fjol. Hampus kör även VM i Supermoto i år.

Andre förare i teamet är Thomas Gillisson #415 som redan vid första året efter drygt 10 års frånvaro från Supermoto SM (då han istället har tävlat i enduro SM) tog ett brons i sin comeback. Thomas går från klarhet till klarhet och blir bara snabbare för varje race, han leder just nu det spanska mästerskapet i sin åldersklass.

Tredje förare i laget är den unge veteranen Kevin Fagré #113 som under flera år har kört mängder av internationella tävlingar i Supermoto och har visat mycket fina resultat i EM och tidigare Lag-VM. Kevin var senast med i Lag-VM 2019. Han har varit borta från tävlingsscenen ett tag men han har farten kvar och kommer köra för Sverige i årets Supermoto des Nations.Årets lag satsar på att slå tidigare resultat från 2020 då man placerade sig som 7:a. Målet är att kriga sig upp inom topp 5 bland världens snabbaste förare.