I samband med SM-deltävlingen i helgen i Falkenberg hade arrangören tillsammans med Svemo jobbat hårt för att få till stånd premiären för en ungdomsklass i supermoto. Försöket kan bara sammanfattas med ett enda ord: succé!

Sju taggade killar i 12 till 15-års åldern kom och gasade med sina 85cc 2-taktare eller 150cc 4-taktare. Och oj vad dom gasade! Ribban lade Erik Appelqvist, yngst i startfältet med sina 12 år, på sin KTM. Erik visade imponerande körskicklighet redan från början och hans kvaltid på 1:11,4 hade räckt till en 6:e placering i den stora supportklassen Opens tidskval. Enormt imponerande! De övriga killarna körde också riktigt bra och fick ju längre helgen led även dom upp en imponerande fart, trots det för dem nya underlaget.

Totalsegern tog #4 Erik Appelqvist Kortedala MK hand om. Andraplatsen tog #113 Markus Eriksson SMK Eksjö och #151 Pontus Andersson Getinge MK blev trea.

Tävlingen avlöpte så väl att Teknis MK beslutat att även dom köra en ungdomsklass i samband med den avslutande SM-deltävlingen i Örebro den 12/9.

Inför säsongen satsade supermotosektionen inom Svemo hårt på klassen och köpte in en 85cc som byggts om för supermoto. Den har sedan dess lånats ut till klubbar som haft provkörning för intresserade förare, använts vid uppvisningskörningar i samband med SM-deltävlingar och nu i helgen användes den även i premiären för klassen i Falkenberg.

Vill man prova Svemos 85'a nu till helgen ges tillfälle både vid invigningen av helt nya Gröndal Supermoto Park i Eskilstuna den 5/9 och i Örebro den 6/9. Vill man kitta sin egen hoj så finns det subventionerade däck från Bridgestone att köpa genom supermotosektionens försorg. Utöver det är det bara handtagsskydd och uppsamlingskärl som cykeln behöver kompletteras med. För mer information eller om man vill anmäla sig till nästa tävling se www.supermotosweden.se